NNU  annoncerer sin 14. konference

For 14. gang handler det om e-læring og i 2019 er der fokus på:

Samarbejdsprocesser i netbaserede uddannelser
– om kommunikation, feedback og relationsskabelse i online læringsmiljøer

 

Konferencen finder sted d. 8. april 2019 på UC-SYD, Campus Kolding.

 

Det ligger i tiden, at vi skal bygge store ”katedraler” til at huse vores uddannelser. Dermed signaleres en forståelse af, at undervisning stadig er noget der foregår i et fysisk lokale med en underviser på ”prædikestolen”. Men mere og mere undervisning foregår uden for det traditionelle undervisningslokale og vores forståelser af undervisningsbegrebet er samtidig under kraftig forvandling gennem brug af ny teknologi.

Adgangen til relevant undervisningsmateriale, kommunikationen, relationsdannelsen og feedbackprocesser og dermed også samarbejdsprocesserne, har med digitale teknologier fået tilført nye dimensioner. Med opløsningen af tid og rum opstår muligheder for nye online rammer i tilrettelæggelsen af undervisningen; men med nye muligheder opstår også nye udfordringer.

Undervisere må blandt andet kunne strukturere undervisningen med brug af de teknologiske løsninger og kunne navigere i de didaktiske handlemuligheder, der affødes af disse. Underviseren må kunne skabe en læringskultur med høj studieintensitet, hvor de studerende føler sig inkluderet og hvor de både kan, vil og tør deltage aktivt online. Spørgsmål der melder sig kan være:

Hvilke forudsætninger skal der til for at uddannelser, undervisere og studerende kan indgå i disse moderne undervisnings -og læringsfællesskaber? Hvilke betydninger kan det have for praksis ? – Hvilke krav stiller det f.eks. til underviserne i deres forventningsafstemning med de studerende? – Hvordan sikres progressionen i en læringsproces og hvordan kan underviseren og den studerende samarbejde om den igangværende læringsproces, når det fysiske møde mellem parterne er reduceret?

 

Er du i gang med et projekt eller har du færdiggjort et projekt i relation til ovenstående og har erfaringer og viden derfra i forhold til temaet, som du/ I har lyst at dele med andre gennem en workshop eller et faglig oplæg så send en mail til; Alice Nissen ABOD@VIA.DK eller Steen Lembcke SLE@VIA.DK.

Vi skelner mellem faglige oplæg på 45 min. og workshops med hands-on på 90 min.

PS. Som noget nyt åbner vi op for netværksdannelse/erfaringsdeling.
Så arbejder du med et projekt eller har du en ide du gerne vil dele med andre, danne netværk omkring eller have inspiration til, så er der afsat en ½ time i programmet med stande, hvor du kan invitere deltagerne til at medvirke i. (max 5 stande).

 

Vi indsamler i første omgang idéer, så send senest den 1. december 2018 en kort beskrivelse (abstract).

Udfyld ét af nedenstående dokumenter og send det via mail:

 PDF-dokument eller

 Word-dokument.

 

Vi forventer endelig returmelding til oplægsholdere om hvorvidt oplæg er antaget eller ej medio december 2018.

For de workshops, som realiseres, tilbyder vi refusion af transport (statens regler) samt gratis deltagelse i konferencen.
Normalt refunderes alene udgifter for én person.

 

Mvh arbejdsgruppen i NNU!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.