Call – konference 18.04.2024

Kunstig intelligens i undervisningen: potentialer, udfordringer og perspektiver

Konferencen afholdes d. 18. april 2024 på Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg.

Kunstig intelligens er spået til at forandre verden på linje med internettets banebrydende indflydelse. I løbet af de første par måneder efter lanceringen af OpenAI’s ChatGPT i november 2022 fik servicen mere end 100 mio. besøg, og den nye teknologi fik med det samme betydning for måden, vi søger information og tilgår internettet på. Men hvad betyder det for undervisningen? Hvordan skal vi f.eks. eksaminere, når studerende på få sekunder kan få unikke svar på opgaverne?

På årets NNU-konference inviterer vi dig derfor med på en spændende dialog om kunstig intelligens. På konferencen vil vi udforske, hvordan kunstig intelligens allerede nu og på sigt kan skabe betydningsfulde forandringer i undervisningen og forskning. Vi dykker ned i den fascinerende verden af eksempelvis ChatGPT og dens potentiale, men vi kommer også til at berøre de udfordringer og farer, som den de nye teknologier bærer med sig.

Årets NNU Konference 2024 skriver sig ind i en generel diskussion med inspirerende perspektiver på didaktiske designs, og hvordan kunstig intelligens kan indvirke på og forvandle undervisningen. Vi ønsker at stille skarpt på de seneste teoretiske og praktiske tilgange til at integrere kunstig intelligens i undervisningsprocesser. Konferencen skal dermed skabe en ramme for at deltagerne kan lære af eksperter og dele sine egne erfaringer i spændingsfeltet mellem netbaseret undervisning og kunstig intelligens. Vi inviterer derfor til perspektiver på temaet og ønsker at høre om og få indblik i både praktiske og teoretiske vinkler herpå.
Er du en underviser eller forsker med erfaring inden for netbaseret/blended undervisning? Er du begyndt at udforske potentialet i kunstig intelligens i undervisningen, og vil du dele din viden med andre? Så kan være dig vi søger som oplægs eller workshopholder på årets NNU-konference.

Oplæg kan omfatte, men er ikke begrænset til, følgende emner:

  • Hvordan kan kunstig intelligens bidrage til udviklingen af nye prøver og eksamensformer?
  • Hvordan kan kunstig intelligens forbedre undervisnings- og læringsoplevelserne for studerende på uddannelserne?
  • Hvordan kan kunstig intelligens hjælpe undervisere med at tilpasse undervisningen til den enkelte studerendes behov?
  • Hvordan kan kunstig intelligens hjælpe med at identificere og forebygge frafald på uddannelserne?
  • Hvordan kan kunstig intelligens hjælpe med at evaluere og forbedre kvaliteten på uddannelserne?
  • Hvilke udfordringer og dilemmaer kan der opstå i mødet mellem kunstig intelligens og undervisning

Vi opfordrer også til bidrag, der undersøger de etiske og samfundsmæssige implikationer af at anvende kunstig intelligens i undervisningen samt emner som: Øget interaktivitet, tidlig identifikation af risikostuderende, adaptiv undervisning og personaliseret feedback.

Vil du dele din viden?

Har du lyst til at dele dine erfaringer med andre gennem en workshop eller et oplæg? Så send en mail til: Henrik Tarp Vang HTV@kp.dk og Thomas Seiger Behrens THBE@kp.dk. Vi skelner mellem oplæg på 45 minutter og workshops på 45 minutter.


PDF-format

Word-format

Abstracts sendes senest d. 06. oktober, 2023 – benyt venligst ovenstående skabelon.

For de oplæg og workshops, som realiseres, tilbyder vi refusion af transport (statens regler) samt gratis deltagelse i konferencen. Normalt refunderes alene udgifter for én person.


NNU ser frem til en dag med oplæg, workshops og diskussioner, der kan supplere eksisterende institutionelle praksisser med nye perspektiver, der anerkender, at læringens vilkår og forudsætninger er forandrede, og at fokus ikke kun kan være på den konkrete undervisning, men også de rammer, kulturer og strategier, der præger uddannelsesinstitutionernes hverdag på alle niveauer.


Med venlig hilsen arbejdsgruppen i NNU!
Thomas Seiger Behrens og Henrik Tarp Vang, Københavns Professionshøjskole
Alice Nissen og Michal Pilgaard, VIA University College
Roland Hachmann og Peter Holmboe, UC SYD