Wenger og NNU i skøn kombination

Årets NNU-konference er gennemført med succes!

Først og fremmest stor tak til alle deltagere, workshopledere, oplægsholdere og andre godtfolk, som har været med til at sørge for at 2019-udgaven af den årligt tilbagevendende NNU-konference var en stor succes.

Dagen bød på et væld af uformelle samtlaer, møder, ord, diskussioner og meningsudvekslinger på tværs af uddannelsesinstitutioner og -retninger. Og naturligvis en række fagligt velbegrundede og vægtige oplæg, keynotes og workshops.

I lyset af årets tema ”Samarbejdsprocesser i netbaserede uddannelser” blev skudt i gang af den internationalt ankerkendte læringsteoretiker Etienne Wenger, som fordybede sig i elementer som “knowledgeability” og identitet som det måske vigtigste opmærksomhedspunkt for læring og uddannelse i det 21. århundrede – uanset om det foregår online eller ansigt til ansigt i et mere traditionelt undervisnings- og læringsrum. Wenger formåede at etablere samtaler blandt de 160 deltagere, han formåede at tale salen op uden mikrofon med med stor intensitet og tilstedeværelse.

Sammenfattende er de fleste af os er nok i den situation, at vi er ret enige om at fremtiden inden for uddannelsesområdet vil være ganske meget under indflydelse af teknologier på en eller anden vis, men Wenger magtede at udvide paletten til andet og mere. 

Som “udfordreren” og afslutteren til denne fine indledning kastede Rene B. Christiansen ud i at tale om data som driver og komponent i en undervisning, som foregår netbaseret. Han belyste med både vid og humor, hvordan data kan være andet og mere end kun godt og skidt, kun for og imod. Han indførte os alle i noget af det som data kan hjælpe med, belyse og samtidig også tydeliggøre at ubegrundet data, skal behandles meget varsomt.

Dagen gav et samlet billede på en stor skare af engagerede forskere, undervisere og konsulenter som var optagede af at udvide deres eksisterende mulighedsrepertoire og vidensfelt sammen med gode kolleger i gensidig og ægte interesse.

NNU2019 var et eksempel på en åben, dialogskabende og tillidsfuld “platform” til netop den udviklende samtale, den dybe interesse og de faglige input.

Med dette afæst kan 2020-udgaven kun blive fantastisk!

Skulle du have lyst til at gense præsentationer fra konference, så er de første allerede blevet samlet i vores arkiv og på en seperat side for 2019.

Du er velkommen til at dykke ned, lade dig inspirere og måske allerede nu glæde dig til næste års konference!

Og kan du slet ikke få nok, så har vi samlet lidt stemningsbilleder fra dagen.

Tak for din deltagelse, dit engagement og… Vi ses i 2020 i København!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.